14-05-10

Weekendje citytrip op hotel in Lissabon centrum

hotel lissabonLissabon is opgenomen op de lijst van favoriete steden voor wie een onvergetelijk weekendje weg wil beleven. Lissabon is een beroemde havenstad in Portugal, tevens de hoofdstad, en wordt gekenmerkt door romantische straatjes met kinderkopjes, glooiende heuvels, pastelkleurige huizen en stijlvolle restautrants. Een zeer goed voorbeeld van de diverse cultuur en traditie kan gevonden worden in de restaurants van Lissabon. De liefde voor Lissabon gaat immers voor een belangrijk deel door de maag. Gewoon kijken naar het passerende leven in de stad terwijl u geniet van heerlijke portugese gerechten, een absolute aanrader voor wie op hotel in Lisbon verblijft. Activiteiten die het merendeel van de toeristen van de hôtels à Lisbonne doen, is het maken van een wandeling door de smalle straatjes, genieten van de art nouveau restaurants van Lissabon, een schilderachtige rit op een antieke houten tram of een steile rit naar de Bairro Alto.

De restaurants in Lissabon bieden een brede waaier aan smaken en gerechten (traditioneel Portugees en internationaal) en zijn geschikt voor elk soort budget. Ga dus zeker eens langs bij een van de vele uitstekende restaurants in het centrum van de stad tijdens uw verblijf op Hotel Lissabon. De Bairro Alto wijk biedt de grootste cluster van goede restaurants in Lissabon.

Eleven

Eleven is een van de nieuwste en meest geprezen restaurants bezocht door zowel gasten van Hotel Lisboa en de lokale bevolking. Het is gelegen bovenop Eduard II Park en biedt een moderne Mediterrane keuken. Dit restaurant bezoeken voor een uitgebreid diner is een uitstekende garantie op een ontspannende maaltijd in een spectaculaire omgeving. Om zijn gasten te charmeren, is het interieur van dit stijlvolle restaurant in Lissabon ontworpen met plaat-in-loodramen en uitgerust met kostbare linnengoed en beklede stoelen. De werken van twee belangrijke hedendaagse kunstenaars, Joana Vasconcelos en Gorge CRUD worden hier tentoongesteld. Een werkelijk fantastisch restaurant in Lissabon.

Casa da Comida

Het charmant restaurant met een gesofisticeerd gastronomisch menu, Casa da Comida, verwelkomt bezoekers van Hotel Lisboa het hele jaar door met open armen. U kunt hier kiezen uit een verscheidenheid aan luxe delicatessen zoals Clam soep, kreeft met groenten, kikkerbilletjes, en kaviaar.

Bota Alta

Wie op citytrip Lisbon is en verblijft in het Bairro Alto gebied, moet zeker eens langsgaan bij het Bota Alta Restaurant voor een geweldige eetervaring. Artwork en foto's van een aantal grote kunstenaars geven dit beroemde restaurant in Lissabon een unieke ambiance. U kunt proeven van enkele typische Portugese gerechten. Ook populair onder de gasten zijn de kabeljauwgerechten en Hongaarse goulash.

Clara

Liefhebbers van de Internationale keuken moeten tijdens hun weekendje op hôtel Lisbonne, beslist eens de keuken van Restaurant Clara proberen. Gelegen op een heuvel temidden van vele villa's en stadspleinen biedt dit elegante restaurant in Lissabon schitterende lunch- en dineropties. Bekende gerechten die u in dit restaurant kunt genieten tijdens uw vakantie in een van de hotels in Lissabon zijn onder meer gevuld konijn met rode wijn saus, vier soorten pasta , kabeljauw Clara, filet van tong met sinaasappel, fazant met druiven, en Valenciaanse paella.

hotel lissabon

Lissabon, Lissabon

Samengevat kunnen we stellen dat een weekendje of vakantie in een van de hotels Lisbonne een schitterende garantie voor een zalig en onvergetelijk verblijf in een van de meest bruisende steden van Europa! Natuur, cultuur, gastronomie, alles is hier in overvloed aanwezig, waar je hotel in Lissabon ook gelegen is.

Als Lissabon je interesseert als stad voor een citytrip, zal het magisch mooie en volstrekt unieke Venetië in Italië je zeker ook weten te bekoren, ik heb over deze stad op het water een tijdje geleden een nieuwsblog geschreven, neem zeker eens een kijkje voor tips en info rond logeren in Venetië!

Tip: waarom niet ook eens een weekendje weg in een van de vele hotels Londen overnachten?